I år blir det en grön jul med vapen.

Trots mina uppochner gångar i humöret har denna veckan varit otroligt rolig! Haft insatsövningar i byggnader och lärt oss ta rum. Sånt som vi verkligen ska kunna, sånt som vi ska göra på riktigt om några veckor, om det behövs.
En tråkig sak är att jag ligger i insats v. 52. Alltså kommer jag få fira jul i kasern med min grupp.
Nyår kommer dock firas i Österrike tillsammans med Alle och Mia. Längtar efter att få komma bort lite.

Vi ses på Harrys ikväll!

En märklig dag.

En seg dag, en pms dag, en relativt varm dag. Jag är trött men det kliar i fingrarna, värker i höger ben, höger höft är avdomnad igen. Den är det mer eller mindre hela tiden. Ibland bränner det också men försöker stretcha bort det.
Kroppen är trött, röksugen och chokladsugen. Suckar högt. Försöker tänka men det kommer inte fram så mycket klara tankar.
Tror jag skiter i det här nu, en massage väntar. Älskar handmassage.

- Och du tomas, jag hoppas du har rätt.

Godnatt.


Angående Daugava.

Jag måste väl säga att jag är lite besviken kanske. Tyvärr.

Tack för att du fick mig att le :)

image60

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp.

- Vaknar av att Lt. Johansson skriker INSATS, slänger sovsäcken åt sidan, hänger stridsvästen över ena axeln, AK5an över andra. Försöker att inte trampa på dom andra stackarna som fortfarande försöker sova samtidigt som jag försöker ta mig ut så fort som möjligt tillsammans med mina omgångskamrater. Tar tag i GN1an vid eldvakten och springer ut till mötesplatsen. Krånglar på sig hörselskydd, balaklava och GN1 i bilen påväg till stället där vi behövs..


- Står precis innanför grinden efter att ha avklarat ett varv runt området som patrull då det kommer två "journalister" som tar bilder och bombaderar posten som vaktar grinden med frågor om rykten om massförstörelsevapen som ska skickas till Uganda. Helt oförberedda och nollställda skriker posten på oss. Jag och Jessica försöker omhänderta dom men efter några rundor hit och dit lyckas dom ta sig in. Springer efter dom samtidigt som insats är påväg..


Tre otroligt lärorika och roliga dagar ute i skogen.
Den fjärde kvällen i denna veckan tillbringades på The Kings Dive i Ronneby med en cider i handen. Några shots senare spelades det gitarr och dom flesta sjöng med.

En underbar vecka. Möt mig i Växjö ikväll, jag kommer befinna mig i Mias lägenhet med mina två bästa vänner.




Ha det!

Ännu en fredag som ska avnjutas.


Ikväll blir det med pizza och några Vänner avsnitt. Måste säga att jag är nöjd med veckan som varit, trots min lilla förkylning.
Kommit fram till att mina ben har blitt större, muskler förhoppningsvis, vilket också märktes när jag va ute och sprang med utrustning igår. Joggingskor dock..får vänja mina stackars knän med att springa med kängor nästa vecka istället. Härligt härligt.

Vad har hänt? Övat strid från fordon och att säkra byggnader, har varit roligt att börja på något nytt. Vi har även fått springa hinderbanan några gånger också. Kan vara smärtsamt (som idag) men funkar riktigt bra.
Ångrar mig som f****n att jag inte fortsatte på hundföraruttagningarna..misstag som man gör..

Hem och snacka med bror min om vilken mp3 som är bäst. Ha det!

Ironi.

Om 5min ska vi ha föreläsning om etik och moral. "Ödet" visar sin ironi genom att låta någon sno mina stridshandskar i torkrummet samma dag.

Mitt I-lands problem för dagen.

Snart 2o, och jag står för ett lite ovanligt problem.
Ska jag önska mig en walkman eller en mp3? Önskar jag mig en mp3 får jag fortsätta stå ut med cpmobilen jag har, men kommer då få mer pengar som jag kan ha till mina flygbiljetter.

Dags att dra till Aulan..fråga inte vad som händer där för jag har inte läst schemat tillräckligt bra..


Jag tror det blir en mp3 iaf..

Lövely lövely.

Det har varit en lugn skön vecka. Alldeles för lugn. Misstänksamt.

En hektisk helg. Kvällen kommer tillbringas hos Julia för 2o- och "adjö, jag drar till kosovo"-kalas och morgondagen till tvättning och öva nya roliga saker med Eddy. Kanske till och med en liten runda med mina joggingskor.
Mitt liv känns lite händelselöst just nu. Londontripen känns så långt borta och jag har ingen aning om hur jag kommer att ha råd att fira jul och nyår i Österrike. Allt löser ju sig men pengar är ändå en ganska avgörande faktor i det hela.
Jobb känns så avlägset..

Jag är nog lite för lat för mitt eget bästa.


Fyra kistor, fyra svenska flaggor, fyra sörjande familjer.


 

En jobbig tisdag.