Skjut mig.

- Loving someone is giving them the ability to destroy you and trusting them not to.

Jag brukar inte vara romantiskt, men ack så sant.

Jag tycker tydligen det här är skitkul.

image76
- Tindholms bild.

En alldeles för jävlig dag men hur bra som helst.

Sitter här nu..äntligen.


Kom hem 3 efter att ha gråtit halvt ihjäl mig på tåget av lättnad att äntligen få komma hem, till tandläkaren, penicillin, ny tid=dra ut. Fika med Skenning, Bella, Malin, Tomas och Eskil. Till Davidsson med dom flesta, umgicks. Hem, prova nya skidkläder, plocka fram all skit, packa all skit, veta vart man har all skit. Laddat ner ny musik på mp3n, kollat så allt stämmer med tågtider från Zürich. Sitter här nu, äntligen..och lyssnar på Tracy, försöker varva ner. Slappna av..inte tänka på honom. Inte få ångest, bara tänka på att jag kommer till Alle och Mia imorn. En hel underbar vecka med underbara människor, underbar snö och underbar fest. Inte behöva tänka på något, ha kontakt med någon eller ha något ansvar.

Älska mig.

3 dagar kvar till 2,5 m snö.

Det händer inget här, och händer det väl nånting så är det i mitt eget huvud. Tänker för mycket igen. Har dock tagit ett beslut som jag ska hålla till varje pris.
Hade krigsövning igår mot BERTO, vi ägde dom såklart. Snubblade in i ett björnbärssnår mitt i stridens hetta och rev upp mina stackars läppar. Ska aldrig mer äta björnbär.

Ska väl gå och duscha tror jag, känns som att det behövs.
Bye.


Inte som traditionerna, men bra ändå.

Gårdagen blev rätt okey iaf, även om det inte kändes som jul.
Alla fick gå till matsalen kvart i tre för att äta julbord och kolla på Kalle, men eftersom projektorn krånglade missade vi halva :p Ingen gick bitter för det, maten var underbar! Pöste lite och sen var det dags för BERTOn att ta revanch i innebandyn..men lyckades dom? Ack nej. Efter tre raka förluster blev dom lite smått irriterade ;p Blev inknuffad i sarjen och slagen med klubba på benet, men roligt var det!
Så det var min julafton, inte enligt traditionerna men helt okey ändå. Kul att fira med kompisar.

4 dagar kvar till Österrike.

Imorgon är det julafton..

..och jag är instängd på F17.
För att skapa lite julstämning så har vi beställt hit lite glögg från BERTOn som fick tillåtelse att åka och köpa. Imorgon är det julbord och Kalle Anka i matsalen och förhoppningsvis lite innebandy/fotboll senare på kvällen. Min första jul hemifrån.
Längtar till Österrike så jag kan dö! Om en vecka är jag där och umgås med mina underbara vänner och andra människor!

Over n Out.

...

Inte så mycket som har hänt sen igår. Ska spela innebandy ikväll med BERTO (beredskaps tropp) som också ligger inne under denna veckan. Stackarna, dom har absolut ingenting att göra. Vi har iofs inte heller så mkt att göra men vi utför iaf en uppgift.

Känner mig svettig och äcklig och deppig. Saknar Tea Kwon Don jätte mycket. Har inte insett det förän jag var med och tränade..och saknar mina träningskompisar.
Så ligger det till..känner mig lite ensam trots att jag bor tillsammans med 11 andra. Saknar att ha Alle och Mia hemma som man kan snacka med, om allt och ingenting. Ska bli helt underbart och träffa dom igen, bokat flyg föresten om jag inte sagt det. Över nyår. Lovely.

Saknar idag helt enkelt..dom som står närmare än alla andra.

Idiot varning på hög nivå!

Satt på tåget igår..och pysslade lite med min mp3, lärde känna den lite närmare. Och det visade sig att ett ord jag inte riktigt visste vad det betydde skulle sluta med att jag raderade alla låtar. Hade jag inte suttit på ett tåg med människor i hade jag hoppat upp o ner, slått mig själv i huvudet och svurit med hög röst! Jisses..ibland är man allt bra korkad.

Nåja..är över det nu. Och känner mig ganska tillfreds med att vara tillbaka här med dom människorna i gruppen som man tycker om.

Lyssnar på Tracy Chapman och trivs.

Bla bla bla bla...

Wow..jag känner mig helt platt. Så jävla tom. Ändå väljer jag att skriva. Om vad kan man fråga sig.
Jag har inte gjort något vettigt idag, dock mer än dom flesta dagar eftersom jag jobbat. Kläckt ägg har jag gjort, och man tycker juh, att efter det femhundrade ägget skulle man blivit någorlunda vettig på det man gör..men najje.
Och man tycker ju även att jag skulle ha hunnit duscha men icke det heller. Ska dock göra det efter jag är färdig här..
Kan man någonsin bli färdig på internet by the way? Kan ju underhålla sig mer eller mindre hur länge som helst. Då tänker ni..inte huuur länge som helst, det är ju väldigt länge. Men ack, jag börjar tro det.

Ska åka tillbaka ikväll. Känns otroligt tungt..ändå så känner jag mig lite, nervös. Märkligt kan tyckas. Nåväl..min mp3 är laddad med "ny" fräsch musik jag ska ha på tåget och jag har fått 2 julklappar att öppna på julafton. All set..förutom allt annat såsom packningen och duschen. tänkte köpa med mig lite glögg, alkoholfri of course, och ha med en tomteluva. Dude, har inte haft en tomteluva på mig på år och da'r.

Väljer att publicera en bild som inte betyder det minsta för er (förutom Helena kanske.. :)), eller ens är en gnutta rolig. Men för mig så är den helt underbar. Jag saknar er.



image75


Kopierar.

Dagens humör: Likgiltig, känner inte för så mkt..dock inte negativ.
Dagens mående: Finemang, skönt att jobba o få lite gjort.
Dagens borde: Sova..så jag inte somnar på tåget ikväll och vaknar i Köpenhamn. Måste nog duscha me.
Dagens frisyr: Ofräsh, palla duscha halv 4 på natten.. 
Dagens klädsel: Ljusa jeans och ljusblå Stigströja, haha. Illa matchad med palla byte när man bara sitter hemma. 
Dagens planer: Packa all min gröna skit, duscha, ladda ner lite mer musik till mp3n och sedan fara tillbaka till F17.
Dagens materiella vill ha: Inget speciellt fakiskt, en varm tröja kanske..fryser.
Dagens längtan: Till Österrike med Mia och Alle. 
Dagens fundering: Undrar om jag får permis eller inte. 
Dagens beroende: Keps.
Dagens tråkigaste: Ont i ryggen från jobbet. Även att jag fick stå o kläcka 6x8 liter ägg.. 
Dagens tidning: Larsson, som alltid. 
Dagens låt: Tracy Chapman - Fast car 

Oj va klockan springer.

Sovdags. Precis ställt larm på o3,3o...oh dear...

Rrrraaor..

- Så heta man kan vara.

image74


Papercuts.

Kom just på att jag varit hemma väldigt länge, det känns som det i vilket fall. Det kommer vara med tunga steg jag går på tåget imorn..

Aah..denna tårthysteri runt jul, lovely! Två timmar senare innehållande X antal vikta kartonger och lika många papercuts ser jag ut som en självmordbenägen människa som rullar lite lussebullar. 8 timmar senare sitter jag här och pratar med Paul..åh älska. Tror jag ska försöka hälsa på honom när han är hemma innan han drar till Aussie igen. Saknar.

Träning ikväll, därefter lite juklappsutdelande. Sen blir det nog sängen, ska jobba imorn igen o då räcker inte 5, utan halv 5. Kommer va tvungen att stiga upp mitt inatten..hmm..

Bye.

Idol-dyrkan.

Alltså.

Säger den mannen sitt, så sitter jag. Säger han hoppa så hoppar jag. Han är helt otrolig. Jag skulle förmodligen kunna hoppa från ett stup bara för att han sa det för jag vet att han en mening med det. Och jag pratar inte om Gud. Suck nej.
Hela hans utstrålning och hur han pratar..

Har nog skrivit ett annat sånt här dyrkinlägg men han är min idol och kommer alltid vara! Bara det att jag glömt det lite eftersom jag inte sett honom på så länge. Kan inte förklara hur jag känner när man är i samma rum som honom, eller pratar med honom. Jisses..låter rätt illa när man skriver det.
Nåja nog om det.

Träffade Etjen på träningen! Gaaahd va roligt. Åkte och åt och snackade..saknar dom så mycket..

Jul på onsdag, tillbaka på torsdag. Sen är det Ööööösterrike. Waaaho. Se grym ut i backen är väl inte mitt största mål, snarare to stay alive. Och festa ikapp mig såklart, har blivit lite för lite av den varan på sista tiden.

- Peace out.


...

R.I.P.

Klockan är oo.52 och jag är hungrig.

Jag tror jag tänker alldeles för mycket på för kort tid. Som idag till exempel. Har kommit fram till massa märkliga slutsatser och var nära att skicka ett sms som jag förmodligen hade ångrat för resten av min värnplikt. Eller så är mitt problem att jag låter tankarna sväva iväg alldeles på egen hand, utan några som helst regler. Där har vi det! Jag måste sätta upp lite regler. Och framförallt hålla mig till dom. Inge mer ljug för mig själv, inge mer lur. Allt kommer bli bättre på torsdag, då kommer jag ta reda på hur det verkligen är. Och hålla fast vid det utan att lura mig själv!

Slängde mina brev och kort från Jake idag. Waow, länge sen jag skrev om honom. Men nu är det gjort iaf, nu ligger dom inte och skräpar på min cd spelare, som jag by the way använder alldeles för lite.

Det kryper en spindel på väggen och jag måste gå och lägga mig. Lägga tillbaka kepsen på hyllan, bädda och sova.

Det har blivit dags för det årliga pepparkakshuset.

Kost om historien: 1986 hittade pappa Göran ett pepparkakshustips i tidningen Aftonbladet. För att glädja sina dåvaranda två barn klippte han ut formarna och började det som kom att bli tradition. Året därpå födde mamma Annette deras tredje barn, jag såklart, som även hon kom att bli viktig i denna historia. Eftersom det bara är HON som fortfarande tjatar om att få ha det.
Nåväl..för första gången nånsin kommer detta alltså publiceras på internet. Från början, till slut.

Börjar med att lägga ut mallarna...


skär ut..


och in i ugnen.



Därefter börjar jobbet med att sätta ihop alla delar..



fixar pappa Göran galant:



Och...tadaaa..!



Med lite ludd och tomtar blir det fulländat!




Enjoy.


Stjärna..seriöst? Var jag drogad?

Nej och åter nej. Jag ska verkligen inte göra en stjärna på foten, lite självrespekt har man väl. En svala däremot, på armen eller foten. Om jag gör den på foten kan jag bygga in den i fenix senare, en annan fenix såklart..med färg.
- Har nog fått lite blodad tand på det där med tatueringar..

Nåväl..sov i Braås inatt. Det var trevliga timmar jag spenderade där, väldigt trevliga..

Jobba imorn igen. Ska t.o.m baka när jag kommer hem, det årliga pepparkakshuset.


- Skicka ett sms..snälla. Jag känner mig helt ensam.

Gissa vad som har öppnat i Värnamo!

En tatueringsstudio! Gaahd, jag är helt överlycklig! Spännande spännande. Ska dit imorn faktiskt och boka tid tillsammans med Lotta efter att jag har klippt mig. Vi ska göra en liten stjärna eller liknande på foten. Efter det blir det nog en ny piercing och därefter en till tatuering, förmodligen en fågel fenix..

Farligt farligt..men härligt härligt..


Då har man varit lite nyttig och nostalgisk på samma gång.

Åkte för att träna halv 8, men ack. Träningen började visst halv 7 så det blev en lite lam come back för min del. Sträckte mig som faen, kommer förmodligen ha svårt att gå imorn..men det behöver jag ju inte vara elit på när jag ska baka lussebullar. Yes. Jobbar lite extra på bageriet dom här två veckorna jag är hemma.

På tal om det, hur jag nu ska klara två hela veckor hemma kommer bli spännande. Är redan rastlös! Gaahd.
Har lite planer dock..typ två..
Kommer nog bli roligare när Lotta kommer hem till Vmo och håller mig sällskap.

Ikväll roar jag mig med att kolla på gamla Vänner avsnitt och uppdaterar mig på Schulmans blogg om Nobelfesten. Säga vad man vill om den mannen, men rolig är han.


...

JÄVLA SKIT.


Gissa vem jag hejjar på, med flagga och stora plakat!

image66

Idag saknar jag.

Saknar lite action i livet, saknar Alle och Mia, mina rökstunder...saknar till och med våra stridsövningar.
Ibland kan jag sakna någon att hålla i handen. Men allt har sin tid.

Jag ska göra en ny tatuering iaf, på ryggen.

- Stay with me!

Harry Potter och Timo Räisänen.

Läste ut sista boken dagen efter jag skrev senast. Den var...helt okey. Jag vet inte riktigt, ibland borde man nog låta böcker få ett olyckligt slut för att den ska bli bra.

Sitter i kasern igen med Timo Räisänen i hörlurarna, tittar på den lilla plastgranen vi har satt upp här precis jämte. Går något dåligt program på femman och jag och Jessica ska snart ut på vår första patrull.
Sov dåligt inatt..äckliga drömmar och vaknar titt som tätt. En del roliga sms kom in iaf, överraskande sms. Jag känner mig lycklig igen, även om mina soulmates inte är hemma. Sådär lugn..säker och förväntansfull.

Har nya planer inför framtiden, ska inte flytta till växjö utan till Irland. Bara för något år sådär. Sen blir det nog utlandstjänst. Eller om jag tar det senare i livet, känner att jag behöver lite mer livserfarenhet om jag ska vandra runt på Kosovos gator.


- Last night might well have been pure hell.
But we both know it's not like that.