Mors dag.




Grattis alskade mamma! Hade jag varit hemma hade jag gett dig en varm kram. Alskar dig.

Tongariro Crossing.


18km, en vulkan, 1900moh, 7 timmar. Det beskriver gardagen ganska bra. Vissa stunder var det sjukt jobbigt men oj vad vackert det var nar vi kom upp till toppen. Det var som en helt annan varld med sma sjoar bade med och utan is, beroende pa vart dom lag. Nar vi var pavag undrade vi varfor toppen inte var snobekladd som allt annat, och nar vi kom upp markte vi att marken var helt ljummen, pa vissa stallen rykte det till och med.
Vadret kunde inte varit battre och nar vi kom ner igen, lagom trotta och slitna vantade olen pa oss i bussen. Haha, vi som bara trodde att guiderna skamtade nar dom sa det. For att tagga alla engelsman att fortsatta menar jag ;p

Naja, bilderna ar battre pa att visa hur det var an mina ord:



Upp upp upp...



Pa vag upp till toppen var berget helt tokrott.



En sjo sadar bara, pa 1900meters hojd, pa en vulkan.



Snart pa toppen, ser ni att det inte ar nagon sno?



Over molnen..



Ser ni "dimman"? Det ar roken som kom fran marken.



Tva glada vandrare.




Berget/vulkanen vi gick pa var faktiskt Domedagsberget fran Sagan om Ringen, bara sa ni vet ;)

Blandade bilder.


Salar i Kaikoura:




---------------

Kajaking i Abel Tasman:





Nar man trottnar pa att paddla:



Delfinen George:







Huten dar vi sov, ser man hur kallt det ar?



Lunchdags pa var vag tillbaka:








Hittade en ny van i Nelson:




Det var allt gott folk. Vi befinner oss i Wellington nu och det bara regnar och blaser. Farjan over var helt fruktansvard. Imorn ska vi forhoppningsvis ta oss till Lake Tapau dar det blir lite med kajaking. Fastnade verkligen for det dar.
Och som sagt..dom inte Abel Tasman for bilderna. Det var 100 ganger vackrare.

Hors.

Abel Tasman Park.


Jag maste faktiskt ta mig friheten och saga att detta ar ett maste om man ar i NZ. Skit i Milford Sound, ta tva dagar pa den fridfullaste platsen pa jorden istallet. Jag vet inte alls hur jag ska skildra den har upplevelsen for att gora den rattvis, tror inte det gar.
Kayakingen var perfekt; i en liten grupp med den basta guiden, sjukt god lunch och fick aven besok av en sallskapssjuk flasknos-delfin som kom upp precis jamte kajaken. Vi paddlade kanske 5 timmar den dagen, tog oss tillbaka till varan hut dar vi gick omkring pa lite smatracks som ledde till olika paradisstrander.
Har ni sett filmen The Beach? Stranderna var iaf som tagna ur den filmen; kritvita omgivet av tat skog, vattnet var gront/klarblatt/turkost och det var helt tomt pa folk.
Pa natten sag jag fler stjarnor pa himlen an jag sett sammanlagt under hela mitt liv.
Dagen efter (igar) vandrade vi tillbaka till Marahau, staden som alla tracks utgar fran och aven dar vi skulle traffa var kajakguide igen som skulle skjutsa hem oss. Det var inte mer an 13km men eftersom det lag sa manga strander pa vagen och det var sa vackert tog det oss 5 timmar :)

Abel Tasman National Park mina damer och herrer. Ett maste.

Nelson.


Igar tog vi oss till Nelson, en stad pa norra delen av sydon. Bor pa ett underbart hostell som har gratis frukost och gratis chokladkaka med glass pa kvallarna :D Masta saga att jag var sjukt nyttig igar, va ute och sprang plus att jag hoppade chokladkakan ;)

Har gjort en fin fin liten karta till er har nu sa at ni kan fa er en uppfattning om vart jag har varit :)



Imorn bar det av till Abel Tasman Park dar vi ska paddla kayak en dag, sova i en liten stuga och sedan vandra nasta dag. NZ minsta nationalpark om jag fattat det ratt och det ska finns salkolonier dar salarna hoppar upp pa kayakera :) Ska blir riktigt roligt. Har med mig kameran sa ni far se bilderna pa fredag eller lordag :)

Ha det bra salange!


Kaikoura.


En underbart fin stad..hav, berg, grona kullar och palmer.
Igar nar vi kom var det meningen att vi skulle ge oss ut pa lite havsfiske, men det blaste alldeles for mycket sa vi tog bara en tur med baten. Slutade med att vi drack vin med batens agare, var busschauffor och hans kompis (som forlorat ena benet i ett slagsmal med en vithaj, aouch). Vi fick aven med oss tva jattekraftor.



Dan har dagen har ocksa varit helt underbar. Har varit pa whale whatching och oj! Hade ingen aning om vad som vantade oss. Sett albatrosser, delfiner och en kaskelottval, pa samma stalle.











Back to Church..again.


Da var man tillbaka har igen, ett snabbt litet stopp bara innan vi drar upp till Kaikoura. Va lite trakigt att lamna Queenstown, trivdes verkligen dar. Men vadret har ar sa himla mkt battre! Kan ga ut utan att ha langkalsonger under jeansen och utan att ha flees och jacka. Skont det. Har inte sa mkt annat att skriva, jag och Mia har lullat runt i botaniska tradgarden hela dagen och ikvall ska vi se liveband, ar ju anda lordag.

Hors.

Canyon Swingx3!




Haha, ja herre gud. Da har man hoppat fran en klippa igen! Tre ganger! Helt javla galet, ni anar inte hur mycket adrenalin jag har i kroppen just nu.
Skillnaden mellan Canyonswing och bungy ar att man kan hoppa hur man vill eftersom man sitter fast i midjan. Forsta hoppet lutade jag mig bara baklanges, sjuuukt laskig kansla! Andra hoppet hangde jag upp och ner over stupet och dom som jobbade dar drog ut ett rep sa jag foll. Tredje bara slangde jag mig framat..underbaraste nagonsin. Jag alskar det har!

For att citera Alle; jag ar en stolt adrenalinmissbrukare.

En onskan...


Jag vet att det inte ar mojligt, men hade jag haft en enda onskan sa hade jag onskat att alla ni som laser den har bloggen hade fatt aka hit. Se allt det jag ser med era egna ogan for ni anar inte hur vackert det ar.
Sitter just nu i koket dar vi bor och tittar ut over sjon i Queenstown med dom snotackta bergen i bakgrunden. En san har dag, nar solen skiner och livet bara ar sader himla latt att leva, hoppas jag alla far uppleva.

Se allt, uppleva allt och bara njuta av livet. That's what I do.

Underbar dag i naturen.


Sag inga albatrosser, inte ens en enda liten pingvin. Men dagen har varit sjukt bra anda. Tog var bil som vi har hyrt (vilket var hemligheten, for mammas skull ;) och korde ivag en svang med tva kanadensare (Patrick och Jordan), hamnade pa en underbart fin strand dar vi i princip holl pa att bade blasa bort och frysa ihjal.





Efter att ha beundrat naturen i dess vilda tillstand akte vi upp for varldens brantaste backe. Sant..det var galet. Bilen dog halvvags medans Patrick sitter och skriker i baksatet att jag ska lagga i ettans vaxle, vad tror han? Haha, forsoker val inte kora upp pa nagon annan vaxel? Fick min dagliga dos av adrenalin kan jag ju saga men det gick bra tillslut, lyckades vanda och korde ner utan problem :)

Tillbaka till bilen; vi hyrde den i torsdas och har kort till Milford Sound och sen vidare hit. Imorn ska vi lamna tillbaka den i Queenstown. En liten rod sotnos som har varit sjukt rolig att kora. Tank att man kan sakna det sa mycket.





---------

Update: Lagt till lite bilder bara. Ar tillbaka i Queenstown nu och bor hos en kompis som alle och mia traffade i St Anton. Hade en sjukt skon utekvall igar och ikvall (om ca 2o min) ska vi kaka pizza :D Yummi.

Battur i Milford Sound








Dunedin.


Eftersom vi trottnade pa Milford Sound sa drog vi till Dunedin istallet, som ligger pa andra kusten. Sjukt bra beslut, hade en grym utekvall igar. Va tydligen nagon slags student och dessutom en lordag sa traffade nagra skona nya zeelandare som omvaxling. En ganska liten och mysig stad for ovrigt.
Har en liten hemlighet men den tanker jag inte dela med mig av foran pa mandag ;)

Nu ar det dags att kolla pa lite pingviner och forhoppningsvis se nagra albatrosser.

Bye bye

Milford Sound.


?? Visst ar det fint men vart ar det dar riktigt spektakulara som alla har pratat om? Naval, vi drar har ifran imorn igen for att aka nerat. Nasta vecka tar vi bussen upp till Christchurch igen och sen upp mot nordon dar det forhoppningsvis ar lite varmare, fryser hacken av mig har nere.

For ovrigt ar allt valdigt bra faktiskt. Jag trivs och njuter varje dag, aven om alla dagar inte ar dom basta. Bilder kommer nar vi ar tillbaka i Queenstown, har dessutom ingen tackning i den har delen av landet ifall nagon nu skulle vilja ha tag pa mig dom narmaste 2 dagarna.

Kram pa er.

Tur igen?


Ar det var lyckodag?? For ca 1o min sen gick Alle in pa vart rum igen som var helt rokfyllt! Da var det natt not som hade placerat sina byxor over elementet sa dom hade borjat brinna! Dude, idiot...sa Alle raddade i princip alle vara grejer fran att brinna upp. Dagens hjalte! Vinflaskan ar urdrucken sa nu ar det dags for utgang! Haha, wiiiho!

Nevis Bungy; 134m, 8.5 sek fritt fall.


Ska vi ta det fran borjan kanske? Eller vill ni hora att det var nagot av det absolut basta jag gjort? Haha, seriost..man kan inte fa en battre kick av nagot annat! Droger kan ju bara slanga sig i vaggen, bungy is the shit!

Fick lite borjan till panik forsta (ja forsta ;) gangen nar jag gick ut pa plattformen, inte titta ner! 5, 4, 3, 2, 1..weeeeehooooo! Det var otroligt, det var ingen dodskansla, bara massa underbart adrenalin som pumpades ut i kroppen. Nar jag sedan hissats upp sa killarna som jobbade att det hade blivit problem med min DVD, sa om jag ville och lovade att kopa bade dvd och kort sa fick jag hoppa igen, gratis! Haha, fattar ni? Klart jag gjorde det! 5, 4, 3, 2, 1 igen ;D
Vinna pa lotteri skiter jag i, har man san tur som jag hade igar klarar man sig ett tag! Sa igar gick jag runt med ett leende pa lapparna hela dagen. Underbart.

En alskad van ar tillbaka.


Da var det gjort, igen. Min saknade lapp piercing ar tillbaka! Med andra ord har jag piercat mig idag, and i love it! Att man kan sakna en liten metall ring sa mkt? Naja, nu ar det dags for utgang, hors imorn nar jag hoppat fran varldens nast hogsta bungy! Woooohoo!

Skydiving#2


Haft en sjukt fullspackad dag. Under var bussresa hit till Wanaka stannade vi pa ett stalle, blev rekomenderade att ga pa en stig och kom da till den har underbara platsen:


Mount Cook (NZ's hogsta berg)

Sen gjorde vi ett stopp till och resultatet av det kommer har:






Efter att sen har satt oss pa bussen och somnat vaknar vi av att busschaufforen sager att vi ska skydiva om typ 3 minuter! Haha, ett ganska harligt uppvaknande sager jag bara. Hoppade in i en minibuss som tog oss till centret, slangde pa oss utrustningen, betalade, hoppade in i planet och, aterigen, hoppade fran 15ooo feet. Ca 4,5 km. Denna gangen var jag inte lika nervos och bara njot av utsikten. Love it.




You just did something totally amazying.
Its not everyday that you strap yourself
to a beautiful stranger and leap
from a perfectly good aircraft.

Jag mar med andra ord riktigt bra just nu. Ar totalt slut efter all traningsverk man har efter gardagen, helt utmattad av allt adrenalin som har pumpat genom kroppen..och det ar val den basta trottheten man nagonsin kan uppleva?

Hipp hipp hurra.


Eddy fyller 5 ar idag, galet. Hade jag haft en bild hade jag laddat upp, men dom ar som sagt pa andra sidan jorden.

Isklattring pa Franz Josef.


Den enda glaciaren i hela varlden som gransar till regnskog. En helt sjuk upplevlse! Kommer leva pa det har lange.
Vi hade toktur med vadret ocksa; hade regnat konstant i en vecka sa vi var ganska installda pa att behova ga runt hela dagen dyngsura men pa morgonen nar solen steg sa var himlen klarbla.