Lasse.


- Om du lämnade mig nu.

Vackert. Vad ska man mer säga.


Dags att dra ner till stationen nu...
                                                 
ska bara lyssna en gång till...

En positivare syn på människan.


Måste verkligen kämpa med den här inställningen till världens människor. Jag försöker ju bli lite mer positiv till dom, inte döma utan kanske tom ge en andra chans. Sen finns det ju dom som är ett hopplöst fall, som jag kanske borde inse snart..inte lägga ner så mycket tid på dom människorna när det finns andra som jag hellre umgås med.
Jag kämpar på, hoppas ni gör det med.

För att prata om nått annat..haha, åker ju tillbaka ikväll och detta är nog första gången det känns lite motigt. Jag vill vara hemma en vecka eller två och umgås. Bara va med mig själv och andra.

Finns massa saker jag vill ta reda på, sånt som jag vill veta. Typ..allt.

Såg Helmersson idag, på stationen. Galet konstigt vad länge sen det var man festade med det gänget. Är mycket man inte vet om människorna, skulle vilja sätta mig ner och få veta vad alla gjort dom senaste 2 åren :) Ha en liten nostalgitripp tillbaka till Norge resan eller Alanya, prata om Robin Hood och Muhammed.

Mysmys med Vänner idag, kanske tar en tur till Robert innan jag drar ner till bussen.
Ta det lugnt, och gör bara såna saker ni vill göra!

...


När jag har slutat röka och dricka kaffe för alltid ska jag göra en tandblekning, en rikig så att jag får ett vitare smajl :D

Bryr du dig eller inte, men här kommer det.



Är helt galet..stiger upp o5.4o varje dag, städar, putsar kängor, äter och har morgongympa innan klockan ens är 8. Ha föreläsning 4 timmar, med små 1o min. pauser med det obligatoriska "caroliiiiine, har du cigg??", kanske att man hinner med en sovstund på Karlssons ben lr lite massage från Björnbäck. Satte mig på en tistel i måndags för första gången..
Har man tur så är det 3 km march till skjutbanan för att få öva lite mer. Denna turen hade vi i torsdags. Det var mysigt att gå hem igen, i ösregn utan regnställ. Not. Men det var roligt att skjuta.
Det som var mindre roligt hände i onsdags då hälften av oss fick ha stridsövning med växelvis framryckning i 3 timmar medan den andra hälften fick springa runt i skogen och skjuta lösam. Innan vi hann byta blev det mörkt och mina knäskydd var borta. Blä.
Första dagen någonsin (med andra ord på dessa 3 veckor) vi slutade tidigt var i måndags, när man såg att det var hvo redan vid klockan 3(!) gick man in i någon slags chock. Vad skulle vi göra med all vår fritid? Jisses. Hade då en riktigt rolig kväll i Ronneby med Skats, Nilsson, Petersson och hans alldeles för unga bror. För att dom andra skulle få ha ännu roligare lovade jag att köra vilket jag ångrade bittert när jag såg Jim Beam flaskan i pubens bar. Va hemma redan vid 1o och myste lite i dagrummet innan det var sovdags.
Nordic Battle Group är på F17 by the way. Trevligt att se på, ögonen måste ju också få vila på nått ibland.

Läste igår att Jake är kär i Amaya, eller att han älskar henne. Jag vet inte riktigt, han kanske helt enkelt bara är lite för ung? En sån människa man kanske inte ska ta riktigt på allvar. Finns många såna som man kanske inte ska ägna så mycket tid, känslor och tankar åt.
Finns för många såna 'unga' människor runt mig.

Mia har flyttat, inte så långt i km talat men destu längre från mig. Tappat kontakten lite..tappat kontakten med nästan alla lite. Känns trist..till och med musiken.

Ge mig något nytt!

Jag måste vara galen.

...


En dålig dag.


En riktigt, riktigt dålig dag..hoppas att den ska vara över så snart som möjligt. Orkar fan inte. Jag är bara så sjukt dålig på att låta saker passera vissa dagar, dagar som den här. När alla minnen bara trängs för att få vara längst fram! Blir tokig, helt snurrig.
Jag är ju hel, jag vet det. Det finns så otroligt många röster i huvudet som pushar på mig, hela hela tiden. Måste lära mig lyssna! Jisses..hur svårt kan det vara.
Det finns väldigt bra dagar, sen bra dagar..sen så finns det dagar där det verkligen händer något så dagen blir dålig, efter det så finns såna här dagar. Dagar som är som den här dagen, den här söndagen.
Skitdagar. Pmsdagar eller vafan..jag vet inte.

Musik.

Fältvecka.

Åkte alltså ut i måndags för att tillbringa 3 nätter ute i skogen tillsammans med 59 andra människor. Byggde mest den första dagen, tvätt - och diskställningar, toaletter och lärde oss sätta upp tältet. Efter all jävla förvirring kom vi till slut i säng vid o2.oo, trötta och redan less på skiten.
Men dom följande dagarna blev bättre, bestod mest av utbildningar och skjutning.
Min kära AK5 som jag aldrig får gå mer än 1,25 m ifrån och min stridsväst som jag alltid måste ha på mig förutom när jag sover vande jag mig vid ganska fort. Sitta eldvakt och patrullera på nätterna var också sånt vi gjorde. Byggde eldställningar och liknande. En upplevelse man inte får många chanser till att uppleva helt enkelt :)
Skulle nog kunna säga att det var ganska roligt nu efteråt men just då var det ganska tufft. Alla jävla mygg och att ständigt känna sig smutsig tärde på psyket medans sömnbristen tärde på kroppen. Kom hem på torsdagen efter att ha marcherat hem igen dom ca 2-3 km. Det var ruskigt jobbigt det me kan jag meddela! Kanske inte låter så ansträngande men vi hade vapen(4,5kg), packad stridsväska(ca 6kg) och vår stridsväst(6kg) att bära på. Och när skoskaven kommer blir det inte bättre. Hehe, men men. Så är det..bara att gilla läget.

Kom hem med en ganska ruskig förkylning så idag blir det helt klart en filmdag. Va i Ljungby igår och dansade loss till irländsk musik i ett öltält tillsammans med Alle och Julia och ikväll blir det Skennings o Emmas 20års kalas. Ser fram emot det :D

Dags för snytning av näsa och Blood Diamond. Ha det!

Warning! Warning! Warning!

image26

Kära bror.


Kommer hem idag! Jisses. 8 månader sen tror jag det var sist. Om inte längre. Spännande :) Kvällen fulländas med en film och den obligatoriska påsen med chips och hemmagjord tzatziki dip som jag för övrigt börjar göra mig känd för.

Paul gör mig då alltid glad. En speciell människa som tyvärr befinner sig på andra sidan jorden en stund till. Men i januari blir det en trip till London. Ungefär vid samma tidpunkt ska jag ta kontakt med securitas för att höra om jobb. Måste börja i tid, planet till Canada väntar inte. Hängmatteplaner och enmanskök. En spännande tid ligger framför oss :)
Ska väl kanske börja njuta lite mer av nuet. Dumt att göra upp massa spännande planer om framtiden om jag inte njuter av det spännande jag genomgår just nu. Lätt att se förbi sånt.

Myggor är by the way skapat av något ont. Något gick fel, som så mycket annat, och resultatet blev dessa blodsugande flygfä. Myggspray is the shit, likaså en salva jag köpte i Aussi mot kli. Efter att ha garderat mig med detta samt en antibakteriell lösning (småsår blir lätt infekterade) är jag redo att sätta mig på bussen till Kallinge igen. Kanske skulle inhandla tejp också för hälarna..nåja.

Grillade kycklingfileér kallnar.

3312 Johansson

Lumpen alltså..vapen och ammunition, exercis, BRAK, löjtnanter och kaptener, föreläsningar..


Det är en ganska speciell känsla att tvingas ihop med 30 andra som man lever med 24h om dygnet i 11 månader. Som man ska utföra vissa saker med som man aldrig tidigare gjort, vissa jobbiga, andra väldigt spännande. Tur som jag har är våran pluton grymt härlig! Det är hela 5(!) tjejer varav en som bor i samma logement som jag. Visst..det finns alltid idioter, men dom får man väl lära sig att acceptera.

Första veckan dårå..gick väl mest åt till exercis (lära oss marchera, göra halt och vända på rätt sätt, spännande va?? haha) och något prov om de olika graderna på officerarna.
Andra veckan blev lite mer spännande, fick veta mer om den tjänst vi valt och fick även hämta ut vår AK5:a. Vår kvällspermission började också vilket betyder att man får lämna området efter dagen är slut och ta på sig civilkläder (som vi inte fått tidigare). Måndagen betydde alltså utekväll. Jag samt 20 killar satte oss på en pub och det blev en riktigt rolig kväll! Inte sen dock eftersom reveljen går 5.3o varje morgon.

Efter vi haft ett flertal prov om vapenvård och säkerhet, efter jag vet inte hur många timmar med patron ur och ladda samt olika skjutställningar fick vi äntligen vandra de 2 km till skjubanan (med packad väska samt stridsutrustning, jobbigt...!) och skjuta våra 3 första skarpa skott! Riktigt häftig känsla. Faktan om att det är ett dödligt vapen jag handskas med som ger ett ingångshål på kanske 1 cm i diameter samt ett utgångshål på ca 2 dm har ännu inte nått min överbelastade hjärna.

För överbelastad blir den. Den är mer eller mindre aktiv 15 timmar per dygn som vår "arbetsdag" består av. Ibland mer ibland mindre. Någon tid att lära känna varandra inom plutonen behövs inte för man kommer så nära varandra ändå under alla övningar.
Visst..min kondition är inte den bästa, inte heller min styrka. Men jag klarar av övningarna och det blir ju bara bättre från och med nu!
Nästa vecka väntar tälten på oss, tisdag-torsdag ska vi ligga ute i fält.
Mer uppdatering kommer nästa helg!

Detta är något, som jag känner nu, aldrig kommer ångra!

Ikväll väntar Alles 20 års fest..ska bli kul o träffa alla igen :D

Kram på er.